Εκδηλώσεις  2020

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Πάλλας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου με τη συμμετοχή μελών και φίλων.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτική επίδειξη  χορευτών και εξαιρετικών μουσικών του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης-Καλαμαριάς, που γνωρίζοντας την αποστολή του Συλλόγου προέβη στην υποστήριξή μας.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» συμμετείχε για έξι χρόνια στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Αθλητικού Σωματείου Μ.Ε.ΑΣ. ΤΡΙΤΩΝ, της Γραμματείας  Αθλητισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Όλα τα χρόνια οι  συμμετέχοντες στήριξαν έμπρακτα τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα, καθώς ένα τμήμα από το παράβολο εγγραφής τους αποδόθηκε από τους διοργανωτές  για την ενίσχυση του έργου μας.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Από το Μάϊο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  ημερήσιες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδρομέςΟι εκδρομές αυτές απευθύνονται σε φίλους και μέλη του Συλλόγου και παράλληλα με το ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό τους χαρακτήρα, έχουν στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων, την προώθηση του εθελοντισμού και με τους στόχους του συλλόγου
Επισκεφτήκαμε, σύμφωνα με τις προτάσεις μελών και φίλων
1. Το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο στο Νομό Κιλκίς κοντά στο χωριό   Ποντοκερασιά και τα όρη Κρούσια, το διώροφο σπήλαιο (το μοναδικό με κοράλλια) και το Λόφο του Αγίου Γεωργίου (Μάϊος 2015)
2. Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πέλλας, τη Νάουσα και τον απαράμιλλης ομορφιάς Άγιο Νικόλαο, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. (Νοέμβριος 2015)
3. Το Οχυρό Ρούπελ, το χωριό Άνω Πορόϊα και το χωριό Κερκίνη στο Νομό Σερρών (Μάϊος 2016)
4. Το χωριό Βελβεντό στο Νομό Κοζάνης και επίσκεψη και περιήγηση στο φαράγγι των εννιά μουσών (Νοέμβριος 2016)
5. Τα μοναστήρια των Μετέωρων και περιήγηση της πόλη της Καλαμπάκας. (Μάϊος 2017)
6. Το Σπήλαιο Μααρά στο Νομό Δράμας, στην πόλη της Δράμας και τη Μονή Εικοσιφοίνισσας (Νοέμβριος 2017)
7. Το Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα τα χωριά Αγιά, Μεταξοχώρι και την παραλία της Βελίκας. (Μάϊος 2018)
8. Το αρχαιολογικό χώρο (Βασιλικούς Τάφους) και τα Μουσεία της Βεργίνας και το πανέμορφο χωριό Αρκοχώρι
9. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Επίσκεψη στη Ραψάνη του Νομού Λάρισας και ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, επίσκεψη στον Παλιό Παντελεήμονα.
10. Το Μουσείο της Αμφίπολης στο Νομό Σερρών και τα κάτω χωριά του Παγγαίου όρους Κηπιά – ξενάγηση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, Πυργοχώρι και Μουσθένη στο Νομό Καβάλας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα «ΡευΜΑζην»

Συμμετοχή του Συλλόγου στη διοργάνωση και πραγματοποίηση των Ημερίδων της ΡευΜΑζην
2020 – ΗΜΕΡΙΔΕΣ
27/02/2020 Webinar: “Ζώντας με Ρευματικά Νοσήματα την εποχή του Covid-19” Πατήστε Εδώ

11/05/2020 Ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

18/11/2020 Webinar:“Οι εμβολιασμοί των ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα.Ένας δια βίου σύμμαχος”Πατήστε Εδώ