Δράσεις έτους 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Στις 31 Ιανουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Πάλλας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου με τη συμμετοχή μελών και φίλων.  H βραδιά ήταν εορταστική, με μουσική, κέφι και χορό!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ

Ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» συμμετέχει στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Αθλητικού Σωματείου Μ.Ε.ΑΣ. ΤΡΙΤΩΝ, της Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.  Όλα τα χρόνια οι  συμμετέχοντες στηρίζουν έμπρακτα τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα, καθώς ένα τμήμα από το παράβολο εγγραφής τους αποδίδεται από τους διοργανωτές για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου.

13ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018

7ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Από το Μάϊο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερήσιες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές.…  Οι εκδρομές αυτές απευθύνονται σε φίλους και μέλη του Συλλόγου και έχουν στόχο την προσέγγιση νέων μελών, την οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, την προώθηση του εθελοντισμού και τους στόχους του Συλλόγου. Συνήθως για τις εκδρομές επιλέγονται ως προορισμοί περιοχές της χώρας μας που παρουσιάζουν περιβαλλοντικό, επιστημονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Επισκεφτήκαμε, σύμφωνα με τις προτάσεις μελών και φίλων:
1. Το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο στο Νομό Κιλκίς κοντά στο χωριό Ποντοκερασιά και τα όρη Κρούσια, το διώροφο σπήλαιο (το μοναδικό με κοράλλια) και το Λόφο του Αγίου Γεωργίου (Μάϊος 2015).
2. Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πέλλας, τη Νάουσα και τον απαράμιλλης ομορφιάς Άγιο Νικόλαο, καθώς και την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά (Νοέμβριος 2015).
3. Το Οχυρό Ρούπελ, το χωριό Άνω Πορόϊα και το χωριό Κερκίνη στο Νομό Σερρών (Μάϊος 2016).
4. Το χωριό Βελβεντό στο Νομό Κοζάνης και επίσκεψη και περιήγηση στο φαράγγι των εννιά μουσών (Νοέμβριος 2016).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2018

Η ημερήσια ανοιξιάτικη εκδρομή του Συλλόγου έγινε στις 20 Μαΐου 2018 και είχε ως προορισμό το χωριό Αγιά του νομού Λαρίσης και στη συνέχεια το πανέμορφο χωριό Μεταξοχώρι και την παραλία της Βελίκας. Στο Μεταξοχώρι επισκεφθήκαμε το Γενικό Αρχείο του Κράτους (Γ.Α.Κ) – Τοπικό Αρχείο Αγιάς και ενημερωθήκαμε για την ιστορία του μεταξιού. Επίσης επισκεφθήκαμε το παλιό παρθεναγωγείο -πατρικό του Ιερόθεου Κακκάλη, επίσκοπου Θαυμακού-, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί και στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο Κοινότητας Μεταξοχωρίου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2018

Η ημερήσια φθινοπωρινή εκδρομή του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2018 και είχε ως προορισμό τη Βεργίνα, το Αρκοχώρι, χωριό της Νάουσας, και τη Βέροια. Στη Βεργίνα επισκεφθήκαμε τους Βασιλικούς Τάφους και το μοναδικό Μουσείο της Βεργίνας. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πανέμορφο χωριό Αρκοχώρι του Νομού Ημαθίας και την περιοχή της Ελιάς στη Βέροια.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΡΕΥΜΑΖΗΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ