Δράσεις έτους 2019

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2019

Στις 6 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Πάλλας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου με τη συμμετοχή μελών και φίλων.  H βραδιά ήταν εορταστική, με μουσική, κέφι και χορό!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019)

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα»,  «ΝΟΗΣΙΣ», Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στις 18 Μαρτίου 2019
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες», διοργάνωσε ενημερωτική Ημερίδα για τη Νεανική (Ιδιοπαθή) Αρθρίτιδα (NIA), στις 18 Μαρτίου 2019, ημερομηνία που γιορτάστηκε για πρώτη φορά ανά τον κόσμο, η Παγκόσμια Μέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων (WORD, WrldYΟungRheumaticDiseasesDay). Την ίδια μέρα ο Σύλλογος γιόρταζε 30 χρόνια κοινωνικής προσφοράς.
Η Ημερίδα αποσκοπούσε να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τεκμηριωμένα και διαδραστικά τους εκπαιδευτικούς στη διαχείριση μαθητών που πάσχουν από το χρόνιο αυτό νόσημα, ώστε να βιώνουν ισότιμα με τους συμμαθητές τους, τη σχολική τους εμπειρία.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2019

 

Η ημερήσια ανοιξιάτικη εκδρομή του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019 και είχε ως προορισμό το Αρχαίο Δίον και τα χωριά του κάτω Ολύμπου. Περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, επίσκεψη στο χωριό Ραψάνη του Νομού Λάρισας, ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και επίσκεψη στον Παλιό Παντελεήμονα.

Κοινωνική εκδήλωση

Χορωδιακό φεστιβάλ του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», 29 Μαΐου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους  57). . Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων κοινωνικής προσφοράς και σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» διόργανωσε Χορωδιακό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν οι παρακάτω χορωδίες:
• «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ» Αρμονία Μικτή Χορωδία Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης ο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», Μαέστρος Ι. Κούκας, πιάνο Μ. Βαφειάδου
• Χορωδία Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Θεσσαλονίκης, Χοράρχης Μ. Βαφειάδου
• «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΗ» Μικτή Χορωδία Δ.Ε Μεθώνης Μαέστρος Ι. Κούκας
• Χορωδία «ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΣ» Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα Μαέστρος ο κ. Θέμης Σαμαντζής
• Χορωδία Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης, Μαέστρος Πέτρος Μαυρόπουλος
ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

14ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2019, 8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» συμμετείχε για 6η χρονιά στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Αθλητικού Σωματείου Μ.Ε.ΑΣ. ΤΡΙΤΩΝ, της Γραμματείας  Αθλητισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (14 Απριλίου 2019) και στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο (19 Οκτωβρίου 2019). Οι συμμετέχοντες φίλοι και μέλη του Συλλόγου στήριξαν έμπρακτα τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα στηρίζοντας τα παιδιά που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, καθώς ένα τμήμα από το παράβολο εγγραφής τους αποδόθηκεαπό τους διοργανωτές  για την ενίσχυση του έργου μας.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2019

Η ημερήσια φθινοπωρινή εκδρομή του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου2019 και είχε προορισμό το Μουσείο της Αμφίπολης και τα κάτω χωριά του Παγγαίου όρους του Νομού Καβάλας. Περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Αμφίπολης στο Νομό Σερρών και επίσκεψη στα κάτω χωριά του Παγγαίου όρους, όπως τα Κηπιά (ξενάγηση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων), το Πυργοχώρι και τη Μουσθένη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΡΕΥΜΑΖΗΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ