Οδηγίες συμμετοχής στον 9ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

Παρακαλούμε, όσοι τρέξουν ή βαδίσουν για τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα, θα πρέπει να περάσουν την Παρασκευή 4 Απριλίου ή το Σαββατο 6 Απριλίου, ώρες 10.00π.μ. – 7.00μ.μ. από το stand του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα που θα είναι στο Λευκό Πύργο (τερματισμός του Μαραθωνίου), όπου θα είναι τα stands των άλλων Συλλόγων, για να παραλάβουν το υλικό που θα χρειαστεί για τον Μαραθώνιο (μπλούζα, νερό, αυτοκόλλητο κ.λ.π).

Σας παραθέτουμε τις διαδρομές των αγώνων δρόμου των 10 και 5 χιλιομέτρων και τον χάρτη της διαδρομής.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χιλ.

Λεωφορείο ΟΑΣΘ: 20, 21

Ώρα Εκκίνησης: 08:45. Πρέπει να βρίσκεστε 1 ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 07:45π.μ.

Ο αγώνας 10.000μ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα των 10χλμ. μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη του αγώνα.

Συνοπτικά η διαδρομή:

Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα.

Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου και εν συνεχεία κάνουν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα.

Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε έναν μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνονος.

Στο τέλος της Αγαμέμνονος, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, στην οποία και συνεχίζουν ακολουθώντας την διαδρομή του Μαραθωνίου από το 37ο περίπου χλμ. μέχρι τον τερματισμό, στον Λευκό Πύργο.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 χιλ.

Λεωφορείο ΟΑΣΘ: Νο 20, 21, 32

Ώρα Εκκίνησης: 12:30π.μ..

Πρέπει να βρίσκεστε 1 ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 11.30π.μ.

Ο αγώνας 5.000μ. διατρέχει τα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Συνοπτικά η διαδρομή:

Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων, οι δρομείς κινούνται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και στρίβουν δεξιά στην οδό Φιλιππουπόλεως.

Στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στρίβουν δεξιά, στην οδό Καλλιθέας.

Μετά από λίγα μέτρα, στρίβουν αριστερά στην οδό Αμπελώνων και στο τέλος της στρίβουν δεξιά στην οδό Αγίων Πάντων. Οδεύουν επί της συγκεκριμένης οδού και περνούν κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα.

Αφού περνούν κάθετα την Οδό Μοναστηρίου, συναντούν την οδό Γιαννιτσών, όπου στρίβουν αριστερά και κατόπιν δεξιά στην οδό Σταύρου Βουτυρά.

Στο τέρμα της Σταύρου Βουτυρά συναντούν τη Λεωφόρο Κουντουριώτου, με κατεύθυνση προς το λιμάνι και τη Λεωφόρο Νίκης. Ακολουθούν τη Λεωφόρο Νίκης και τερματίζουν μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

marathon map