ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ-25 XΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 Στις 29 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου «ΦΠΧΡ» «κοπή της βασιλόπιτας» στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ. Aυτή τη χρονιά, η εκδήλωση είχε διπλό χαρακτήρα: να γιορτάσουμε την έναρξη του νέου έτους με το κόψιμο της πίτας και συγχρόνως να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια δράσης και προσφοράς του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα (την αργυρή του επέτειο).

DSC 9298

Η γιορτή μας ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου κας Φλωρεντίας Κανακούδη-Τσακαλίδου και της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης κας Άννας Αγγελίδου. Η Πρόεδρος, σύντομα και περιεκτικά ανέλυσε τι σημαίνει Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας και έδειξε στην πράξη με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο τα επιτεύγματά του. Παραθέτουμε απόσπασμα από τη σύντομη ομιλία της που πραγματικά συγκίνησε όλο το κοινό και χειροκροτήθηκε θερμά.

DSC 9123

«…. Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας είναι μια συντονισμένη δράση των επαγγελματιών υγείας, των ρευματοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους καθώς και της κοινωνίας που αντιπροσωπεύεται από τα μέλη του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» αλλά και το ευρύτερο κοινό. Πάνω απ’ όλα όμως, ο ΠΑΑ είναι κατάθεση ψυχής. Είναι κατάθεση αγάπης και προσφοράς προς το χρόνια άρρωστο παιδί. Είναι εθελοντισμός και παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Δύο πράξεις, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμες στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και αναγκαίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης, της επιβίωσής μας…».

«…όσο για το τι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα ο ΠΑΑ, αποφασίσαμε να μην αναφερθούμε σε λόγια αλλά να δείξουμε το έργο μας στην πράξη. Και μάλιστα, δεν θα σας το δείξουμε εμείς αλλά τέσσερα μικρά κορίτσια με το δικό τους εκφραστικό τρόπο, χορεύοντας. Ήρθε λοιπόν η στιγμή, να δείτε την επίδειξη μοντέρνου χορού από την τετράδα μας. (Ακολούθησε ένα θαυμάσιο μουσικο-χορευτικό show που εκτέλεσαν 4 κοριτσάκια ηλικίας 10-12 ετών). Στο τέλος, η Πρόεδρος συγχάρηκε τα παιδιά και μετά την αποχώρησή τους ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες ότι 2 από τα 4 παιδιά ήταν παιδιά με ρευματοπάθεια και τα άλλα δύο ανήκαν απλώς στην ίδια χορευτική ομάδα. Ρώτησε, αν υπάρχει κάποιος που να αντιλήφθηκε ποια από τα παιδιά ήταν ποια.... Φυσικά, κανείς δεν μπόρεσε να αντιληφθεί κάτι τέτοιο και η απάντηση ήταν ένα θερμό χειροκρότημα, που έδειξε, ότι το μήνυμα πέρασε στο κοινό. Πραγματικά, η Πρόεδρος επιβεβαίωσε «….ότι το χορευτικό αυτό έδειξε την επιτυχία του απώτερου στόχου του ΠΑΑ, να αποδώσει στην κοινωνία απόλυτα υγιή παιδιά και αργότερα, υγιείς ενήλικες».

DSC 9133

DSC 9138

DSC 9150

DSC 9153

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους του ΔΣ, όλους όσους εργάστηκαν ή/και με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην υλοποίηση των στόχων του ΠΑΑ. Ανακοίνωσε ότι τα μέλη του παρόντος ΔΣ αποφάσισαν ομόφωνα να επιδώσουν, αντιπροσωπευτικά, έπαινο σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου «ΦΠΧΡ» ως τιμητική διάκριση για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Επίσης, να επιδώσουν, αντιπροσωπευτικά, έπαινο και στους Προέδρους των ΔΣ του Συλλόγου «Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» για την αγαστή συνεργασία τους στη διάρκεια της 25ετίας.

DSC 9161

DSC 9171

Επίσης, η Πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους Διευθυντές και το προσωπικό της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής που στήριξαν όχι μόνο επιστημονικά αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τον ΠΑΑ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις Διευθύντριες της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής κ.κ. Καίτη Μαλακά-Ζαφειρίου και Μιράντα Αθανασίου-Μεταξά, τη Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής κα Βάσω Δρόσου-Αγακίδου, το προσωπικό του Ομώνυμου Εργαστηρίου της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής και ιδιαίτερα τους στενούς της συνεργάτες μεταξύ των οποίων τη φυσιοθεραπεύτρια κα Μαρία Σταυρακίδου και την ειδική γραμματέα κα Μαρία Βοζίκη τις οποίες αποκάλεσε «ψυχή του ΠΑΑ».

DSC 9069

 

DSC 9289

Στη συνέχεια κάλεσε την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «ΦΠΧΡ» κα Τζένη Πρατσίδου-Γκέρτση για να επιδώσουν τους επαίνους. Ακολούθησε η απονομή των επαίνων ονομαστικά. Οι τιμώμενες / τιμώμενοι παρέλαβαν τους επαίνους πολύ συγκινημένοι και απηύθυναν ευχαριστίες και λόγια αγάπης σε αυτούς, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά τους. Ακολούθησε χορός και διασκέδαση και η βραδιά τελείωσε σε μια ατμόσφαιρα ευφορίας και ηθικής ικανοποίησης.