Αποστολή παιδιών σε κατασκήνωση

Το 1993 αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου ο ετήσιος θεσμός της κατασκήνωσης. Το καλοκαίρι του 1993 πραγματοποιήθηκε η αποστολή 22 παιδιών με ρευματικά νοσήματα στην κατασκήνωση ΝΤΕΜΟΣ στις Φώκιες Χαλκιδικής, με την οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου ΦΠΧΡ. Έκτοτε ο θεσμός συνεχίζεται στην κατασκήνωση ΣΚΟΥΡΑΣ (ίδιος χώρος αλλαγή ιδιοκτησίας) με την οικονομική υποστήριξη του ιδίου Συλλόγου διαμέσου διαφόρων χορηγιών. 

 

Kataskinosi_1.jpg

 

Οι στόχοι της κατασκήνωσης είναι: ομαδική θεραπευτική άσκηση, άσκηση μέσα στο νερό, ελεγχόμενη αθλητική δραστηριότητα (ιππασία, σκοποβολή, ποδηλασία κ.ά.) και ομαδική εργασία – δημιουργικότητα. Τα αναμενόμενα οφέλη από την παραμονή των παιδιών στην κατασκήνωση, μακριά από το σπίτι τους, είναι: η αύξηση της φυσικής τους κατάστασης (δύναμη και αντοχή), η αύξηση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής τους, η ανεξαρτητοποίηση από τους γονείς τους, η κοινωνικοποίηση (δημιουργούν μακροχρόνιες φιλίες) και η ανάπτυξη ομαδικότητας και εμπειρίας συμβίωσης. 

 

Kataskinosi_2.jpg

 

Επιπλέον, μέσα από τις δραστηριότητές τους γεύονται το αίσθημα της δημιουργίας (θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις), ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα που τους γεμίζουν χαρά (διατηρώντας τα πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους) και ανακαλύπτουν ταλέντα στον αθλητισμό και στα καλλιτεχνικά.

 

Kataskinosi_3.jpg